Tartaar van Asperge met groene olijven en aardbeien

Ingrediënten voor 4 personen

  • 12 witte asperges AA-kwaliteit 15 gram basilicum
  • 1 tl zout
  • 1 el suiker
  • 4 aardbeien
  • 12 groene olijven
  • Voor de dressing; Paar druppels tabasco 1⁄2 mango
  • 3 el witte wijnazijn
  • 1⁄2 tl vanille suiker 100 ml olijfolie
  • 1⁄2 passievrucht

Bereiden

Schil de asperges goed (liefst 2 keer) en snijd de kontjes eraf. Zet de schillen op met koud water en voeg 10 gram van de basilicum toe met de suiker en het zout. Laat het 1⁄2 uur trekken zeef het en kook de asperges beetgaar in de bouillon. Laat goed uitlekken en afkoelen.

Snijd met een scherp mes de aardbeien in kleine blokjes, snijd de basilicum fijn, snijd de olijven ook fijn en meng hier voorzichtig doorheen.

Doe alle ingrediënten behalve de olijfolie in een bakje en draai dit glad met de staafmixer. Voeg nu druppelsgewijs de olie toe en maak de dressing. Snijd de asperges fijn en maak aan met een paar el van de dressing. Plaats dit in een steker op het bord en druk het geheel zachtjes aan.

Doe hier het mengsel met de aardbeien op en haal de steker weg. Druppel er nog los iets van de dressing omheen en serveer met de wijn!