Ingrediënten
- 1 teentje knoflook, kruiselings gehalveerd
- 325 cl droge witte wijn
- 1 eetlepel Maizena
- 2 theelepels Kirsch (optioneel)
- 1/2 pond Emmentaler kaas, grof geraspt
- 1/2 pond Gruyère, grof geraspt
Voorbereiding
Wrijf de binnenkant van een fonduepan met de zijkanten van knoflook, gooi dan knoflook weg. Voeg wijn toe aan de pot en laat het zachtjes sudderen op matig vuur.
Roer maïzena en kirsch samen in een kopje. Voeg geleidelijk kaas toe aan de pan en kook, voortdurend roerend in een zigzagpatroon (geen cirkelvormige beweging) om te voorkomen dat de kaas gaat klonteren totdat de kaas net gesmolten en romig is (niet laten koken). Roer het maïzena-mengsel opnieuw en roer door de fondue. Breng fondue aan de kook en kook al roerend tot 5 tot 8 minuten. Eet gloeiend heet.