De Pinot Grigio is schitterend lichtgeel en heel helder van kleur.
Zacht en fris in de mond, met sappige peren, nectarines en witte pruim, en een aantrekkelijk bittertje in de finale.
Land Italië
Wijngebied Friuli-veneza Giulia
Appelatie Friuli
Lees meer.
De Pinot Grigio is schitterend lichtgeel en heel helder van kleur.
Zacht en fris in de mond, met sappige peren, nectarines en witte pruim, en een aantrekkelijk bittertje in de finale.
Land Italië
Wijngebied Friuli-veneza Giulia
Appelatie Friuli
Druivensoort 100% Pinot Grigio
Smaak Heerlijk geparfumeerd met impressies van conference peren en ananas. Rond, zacht en fris in de mond, met sappige peren, nectarines en witte pruim, en een aantrekkelijk bittertje in de finale.
Wijn/spijscombinatie Heerlijk bij schaal- en schelpdieren, lichte visgerechten en pizza di mare. Ook goed als aperitief of op het terras, de boot of bij de picknick.
Serveertemperatuur 8 - 10 graden
Smaakprofiel Licht
Pinot Grigio is al decennia de lokale favoriet vanwege zijn brede inzetbaarheid aan tafel, sappige elegante stijl en prettig prijskaartje. Schitterend lichtgeel, heel helder. Heerlijk geparfumeerd met impressies van conference peren en ananas. Zacht en fris in de mond, met sappige peren, nectarines en witte pruim, en een aantrekkelijk bittertje in de finale. Heerlijk bij schaal- en schelpdieren, lichte visgerechten en pizza di mare.
In 1960 werd in Bertiolo de Cantina Sociale del Friuli Centrale opgericht. Zelfs in Italië bleek deze lange naam onpraktisch in het gebruik en verbasterde al snel naar Cabert. De filosofie van Cabert luidt aandacht voor elke fase. Ze bedoelen hiermee elke fase van het proces dat wijn maken heet.
Cabert stelt bijvoorbeeld eisen aan de wijze waarop wijnstokken gesnoeid worden maar zet ook bewust verschillende oenologen (wijnmakers) in, elk met hun eigen specialisme.