Malvasia/Chardonnay Contrade Masseria Li Veli 2018

Malvasia/Chardonnay Contrade Masseria Li Veli 2018

€8,75
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
Ideale huiswijn, vooral als aperitief en bij geroosterde vis en salades.

Producent Masseria Li Veli
Smaaktype Droog, licht tot halfvol, zacht, fruitig en licht kruidig.
Smaakprofiel Rond
Druivenras Chardonnay
Regio / streek Puglia
Land Italië ...Meer informatie

Productomschrijving

  • Beschikbaarheid: Op voorraad

Ideale huiswijn, vooral als aperitief en bij geroosterde vis en salades.

Producent Masseria Li Veli
Smaaktype Droog, licht tot halfvol, zacht, fruitig en licht kruidig.
Smaakprofiel Rond
Druivenras Chardonnay
Regio / streek Puglia
Land Italië
Oogst 2018
Serveertemperatuur 8 tot 10°C
Opleg potentieel Tot 3 jaar na de oogst.

Smaakimpressie
Helder, licht strogeel van kleur. In de neus aroma’s van gele appel, kiwi, meloen en wilde munt. In het smaakpalet tonen van citrusvruchten, geel steenfruit, watermeloen en een subtiele kruidigheid, die gepaard gaan met een zuivere afdronk met zachte zuren.

Vinificatie
Half augustus worden de druiven handmatig geoogst. In de vinificatiekelder laat men na directe pneumatische persing een temperatuurgecontroleerde alcoholische gisting (12°C) plaatsvinden op roestvrijstalen tanks. Vervolgens wordt de wijn overgestoken op schone rvs-tanks en laat men hem zonder malolactische gisting gedurende enkele maanden rijpen.

Culinair Advies
Ideale huiswijn, vooral als aperitief en bij geroosterde vis en salades.

Wijnhuis

De masseria ofwel herenboerderijen vinden hun oorsprong in de tijd van de Normandische veroveringen (ca. 911- 1134). Historisch gezien was een masseria een plaats die mensen verenigde en hun bezittingen verdedigde. Later werden masseria de buitenhuizen van hooggeplaatsten. Masseria Li Veli werd door de Italiaanse econoom Marquis Antonio di Viti de Marco gebouwd op de overblijfselen van een middeleeuws bouwwerk. Deze overblijfselen zijn nog steeds te zien bij het door de familie Falvo volledig gerenoveerde wijnbedrijf. Met hun meer dan veertig jaar wijnbouwervaring brengen ze onder het ASKOS-project (Grieks voor ‘karaf’) bijna verloren gegane, authentieke, regionale druivenrassen terug op het internationale wijntoneel. De naam is een eerbetoon aan de Grieken, die de wijnbouw naar Zuid-Italië brachten

Reviews

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen