Chinon Rouge Marc Bredif 2019

Productomschrijving

  • Beschikbaarheid: Op voorraad

Kleur Rood
Land Frankrijk
Streek Loire
Druif cabernet franc
Jaar 2017
Smaakprofiel Opwekkend

Geur & Smaak

Marc Brédif Chinon is mooi diep rood van kleur. In de neus zoet rijp fruit met nuances van confiture en ceder. De smaak is fraai en zacht met soepele, harmonieuze tinten, met tonen van fruit en zachte tannines, gevolgd door een mooie rijpe afdronk.

Serveersuggestie

Perfect in combinatie met rundvlees (gesudderd) of kort gebakken, gekruid lamsvlees, wildgevogelte als fazant en eendeborst, kip in rode wijnsaus met paddenstoelen en diverse kazen. 

Marc Brédif is één van de oudste huizen in de Loire sub-regio ‘Touraine’, opgericht in 1893 als Château les Roches en wereldberoemd door de productie van exceptionele Vouvray en Chinon wijnen. In 1919 kocht Marc Brédif het château en vernoemde het bedrijf naar zichzelf om de overname te benadrukken. Het is een ‘landmark’ in de Loire. De kelders van Brédif behoren tot de grootste en oudste van de regio. In de 4e eeuw werden de wijngaarden al door monniken aangelegd en bewerkt, zij zijn in de 8e eeuw begonnen met de aanleg van de ontzagwekkende kelders in de krijtbodem van de Loire. In het hart van de kelders ligt een grote ronde opslagruimte met vele (zeer) oude jaargangen Vouvray, genaamd ‘de rotonde’.

In de tachtiger jaren waren er financiële moeilijkheden en rumoer in de familie, het chateau en de wijnproductie werden verkocht aan baron Patrick de Ladoucette. Hij heeft fors geïnvesteerd en is vol bevlogenheid doorgegaan met het optimaliseren van de kwaliteit van deze bijzondere Marc Brédif wijnen.

Reviews

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen