Pouilly-Fuissé 'En Servy' Chateau de Vergisson 2017

Pouilly-Fuissé 'En Servy' Chateau de Vergisson 2017

€24,50
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
Deze Pouilly-Fuissé van Domaine du Château de Vergisson heeft aroma’s van rijp geel fruit, fijne zuren en mineraliteit. Heerlijk bij diverse vis en schaaldieren zoals krab en kreeft.

Druivenras chardonnay
Oogstjaar 2017
Alcohol 14%
Rijping 10 ma ...Meer informatie

Productomschrijving

  • Beschikbaarheid: Op voorraad

Deze Pouilly-Fuissé van Domaine du Château de Vergisson heeft aroma’s van rijp geel fruit, fijne zuren en mineraliteit. Heerlijk bij diverse vis en schaaldieren zoals krab en kreeft.

Druivenras chardonnay
Oogstjaar 2017
Alcohol 14%
Rijping 10 maanden in RVS (60%) en eikenhouten vaten (40%)
Smaakprofiel Vol

Deze Pouilly-Fuissé van Domaine du Château de Vergisson heeft aroma’s van rijp geel fruit, fijne zuren en mineraliteit. Heerlijk bij diverse vis en schaaldieren zoals krab en kreeft.

In 2006 besloten Pierre Desroches en zijn partner Stéphanie Saumaize een eigen domein te beginnen. Inmiddels beheren zij 10 hectare wijngaarden in Saint-Véran, Pouilly-Fuissé en Mâcon-Solutré. Deze Pouilly-Fuissé wordt gemaakt van chardonnay druiven afkomstig van verschillende wijngaarden met gemiddeld 60-jaar oude stokken, aangeplant op mergel- en kalk bodems. De druiven ondergaan een alcoholische- en malolactische gisting op 60% RVS en 40% eikenhouten vaten. De wijn rijpt vervolgens 10 maanden en wordt na lichte filtering gebotteld.

De top van de Mâconnais qua wijnen heet Pouilly Fuissè. Van een heleboel kleine wijnakkertjes oogst Pierre Desroches zijn Chardonnay die de basis vormt van deze meesterlijke wijn. De gisting vindt plaats op roestvrijstalen cuves. Het moeilijke proces van de echte ‘Grand Vin’ maken is Pierre Desroches op de buik geschreven. De op het domein gebottelde wijn vormt dus een topselectie. In de neus ruikt u de pure geur van sap en wit fruit als peer, perzik en een appeltje. In de mond komt u die ook tegen en volgt de bevestiging van dit lekkers met een fraaie afdronk. De wijn is voortreffelijk te combineren bij gerechten met paddenstoelen uit het bos of elders vandaan, gepofte kastanjes of iets met groene asperges, bij wit vlees, zeeduivel of coquilles! Serveren op 12 tot 14 graden voor de beste smaakbeleving!

Reviews

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen