Muscadet Sur Lie Domaine du Colombier 2015

Muscadet Sur Lie Domaine du Colombier 2015

€7,25
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
Muscadet de Sevre et Maine Cuvee des Deux Colombes, Domaine Colombier is een wijnhuis met reputatie en van hoge kwaliteit. zeer klassiek en puur ! ...Meer informatie

Product omschrijving

  • Beschikbaarheid: Op voorraad

Het gebied strekt zich uit over meer dan 10.000 hectare, waarvan 85 % in Sèvre en Maine. De Muscadetdruif  uit het meest westelijk deel van de vallei, brengt een lichtgekleurde witte wijn voort, verfrissend droog, licht en toch verfijnd. Deze wijn wordt het beste gekoeld en jong gedronken Muscadet zijn frisse, droge wijnen met subtiele, bloem- en fruit aroma's die aan groen fruit zoals appel en ook citrus doet denken. Maar wanneer zij van Droesem (Sur Lie) zijn gebotteld, verdubbelt hun karakter!
Aan de aanwezigheid van wijngaarden in het nantais gebied vanaf het Romeinse tijdperk is geen enkele twijfel. Vanaf de 15e eeuw is de Folle Blanche, oftewel de Melon de Bourgogne aangeplant. Meestal wordt de druif gewoon ‘muscadet’ genoemd.

Muscadet is een AOC sinds 1936. Muscadet ziet men vandaag in vier aanduidingen. [Hellingen van de Loire] Coteaux de la Loire in het oosten, Sèvre en Maine ten zuiden van Nantes, [Groot-Plaats] Grand-Lieu rond het meer van dezelfde naam en Muscadet buiten deze drie herkomstbenamingen.

Bijna 40% van de productie van de 15000 hectaren worden vandaag geëxporteerd.  Aan het begin van de eeuw hadden de Nantais wijnbouwers de gewoonte om in een okshoofd hun betere wijn te behouden om de grote familiegebeurtenissen te vieren. Dit "okshoofd van noces", dat zonder soutirage(afhevelen) wordt behouden, gaf aan de wijn een verschillend karakter van de rest van de productie. Men wist niet echt waar dit  aan toe te kennen wat. In feite was Muscadet sur Lie (op Droesem) zojuist ontstaan.

Het geheim wordt vandaag bewaard en gecontroleerd (de vooruitgang van de wetenschap verplicht). Deze typisch Nantaise methode, bestaat daarin om de wijnen de gehele winter zonder aflopen, in het vat (of de cuve) van wijnbereiding te laten. Tijdens deze enkele maanden van rust ontleent de wijn extra aroma’s en karakter van het droesem.

Reviews

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen