Gerechten & Recepten

Een goede wijn-spijs combinatie gaat om nuances en dus om kennis.

Spijs vraagt om wijn en wijn is heerlijk bij spijs. Maar welke wijn bij welk gerecht is een vaak gehoorde vraag. Een van de pijlers van Wijnhuis Zuid naast het smaakprofiel is de kennis van wijn-spijs combinaties. Sterker nog Wijnhuis Zuid geeft zelf cursussen en heeft gerenommeerde wijn-spijs partners.

Bijvoorbeeld Jessica Verkade die als kok en vinoloog regelmatig haar gerechten toont in onze mailingen en op de bite-bar in de winkel een eigen hoekje heeft. Maar ook CS catering waar we onze proeverijen opluisteren met CS “bites” horende bij de wijnen. En dan natuurlijk onze medewerkers Michel met ruime horeca ervaring en Yvonne die regelmatig wijn-spijs cursussen op niveau geeft.

Ontdek hoe de wijn-spijs combinaties de gerechten doen opleven en nog lekkerder maken of kijk gewoon naar ongewoon lekkere gerechten.

Bobotie met geelrys

Bekijk dit recept

Bekijk recept


Watermeloen Gazpacho met crispy Avocado Fritters

Bekijk dit recept

Bekijk recept


Jessica's BBQ Burger

Bekijk dit recept

Bekijk recept


Asperge & Bieslook ‘broodpudding'

Bekijk dit recept

Bekijk recept


In granaatappelsap gestoofde runderwangen

Bekijk dit recept

Bekijk recept


Zalmsalade met garnalen en krabeitjes

Bekijk dit recept

Bekijk recept