Champagne Gosset-Brabant Réserve Grand Cru

Champagne Gosset-Brabant Réserve Grand Cru

€32,50
  • Beschikbaarheid: Niet op voorraad
Deze Grand Cru is samengesteld uit de cuvées van 80% pinot noir uit Aÿ en 20% chardonnay uit Chouilly. Hij heeft 25% vin de réserve, wat hem een volle, rijpe smaak geeft. Hij heeft een heldere gouden kleur, en heel fijne belletjes. Aroma's van bosaardbeit ...Meer informatie
Niet op voorraad

Product omschrijving

  • Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Deze Grand Cru is samengesteld uit de cuvées van 80% pinot noir uit Aÿ en 20% chardonnay uit Chouilly. Hij heeft 25% vin de réserve, wat hem een volle, rijpe smaak geeft. Hij heeft een heldere gouden kleur, en heel fijne belletjes. Aroma's van bosaardbeitjes, gedroogd fruit, honing en vanille. Een mooie, complexe smaak, met mineraliteit en lengte.

Lekker bij zwaardere visgerechten of kalfsvlees maar ook bij schapenkaas, of desserts met rood en zwart fruit.

Champagne Gosset-Brabant

 

Het champagnehuis Gosset-Brabant bezit rond 9,5 ha. aan wijngaarden. Deze zijn verspreid over Grand Cru gemeenten Aÿ (pinot noir) en Chouilly (chardonnay), en Premier Cru gemeenten Mareuil sur Aÿ, Dizy en Avenay Val d’Or. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 25 jaar. 

Het werken in de wijngaarden is al sinds het eind van de 16e eeuw een traditie bij de familie Gosset. In 1930 produceerde Gabriel Gosset zijn eerste flessen champagne, en creëerde zijn eigen label, met toevoeging van de naam van zijn vrouw, Andrée Brabant. Tegenwoordig wordt het champagnehuis geleid door hun kleinzoons Michel en Christian Gosset, waarbij Michel verantwoordelijk is voor de wijngaarden en het produceren van de champagnes, en Christian voor het algemeen bestuur en de public relations. 

Het doel van Michel en Christian is om champagnes te produceren die net zo verschillend zijn als hun diverse terroirs. Om een zo optimaal mogelijke concentratie van aroma's te verkrijgen, worden de oogsten beperkt door de wijnstokken kort te snoeien, gebruik te maken van natuurlijke mest en onnodige knoppen te verwijderen. Voor het persen wordt een traditionele pers gebruikt, om handmatig zoveel mogelijk onder contrôle te houden, en bij te sturen waar nodig, afhankelijk van de lading druiven die er in ligt. De wijnen worden in roestvrij stalen vaten gefermenteerd.

Reviews

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen