Bourgeuil Cuvee Dyptique Dom. de la Chevalerie 2012 AKTIE

Bourgeuil Cuvee Dyptique Dom. de la Chevalerie 2012 AKTIE

27543298
€13,50
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
Bourgueil op z’n best combineert een stoer karakter met verfijnd fruit, vaak floraal geparfumeerd. Na rijping komt een boeiende complexiteit tot uiting, fijn klein rood fruit, bosbes, zwarte bes en rijpe aardse aroma’s als bosgrond, bladeren, paddenstoel ...Meer informatie

Product omschrijving

  • Artikelnummer:27543298
  • Beschikbaarheid: Op voorraad

Bourgueil domaine de la Chevalerie  Culture biodynamie*

In dit deel van de Loirestreek wordt al 1000 jaar de cabernet-franc druif verbouwd, ook wel genoemd “Breton”.

De wijngaarden van Bourgueil profiteren van een vrij mild micro-klimaat; de terrassen die zich in een lengte van 10 km uitstrekken worden in het noorden beschermt door bossen tegen de gure noordenwind. Deze strook is zo’n 3 km breed en loopt uit op de Loire rivier.
De wisselende bodemsamenstelling geeft verschillende karakters aan de wijnen.

Meer soepele fruitvolle wijnen komen van de warmere zanderige grond, deze verloopt van zand met grind naar een glooiende bodem, waar kalkachtige klei op krijt/kalksteen structuur geeft aan rijke, complexe wijnen. Deze laatste categorie rijpt langzaam en lang.

Bourgueil op z’n best combineert een stoer karakter met verfijnd fruit, vaak floraal geparfumeerd. Na rijping komt een boeiende complexiteit tot uiting, fijn klein rood fruit,  bosbes, zwarte bes en rijpe aardse aroma’s als bosgrond, bladeren, paddenstoelen.

Familie Caslot
De familie Caslot maakt al 300 jaar wijn in Restigné, het familiebezit dateert van 1640.
De schijnbaar eindeloze kelders zijn indrukwekkend en zijn ontstaan in 11e en 12e eeuw.
Het domaine de la Chevalerie heeft een mooi potentieel aan wijngaarden met een uitstekend terroir; met de recente intreding van dochter Stephanie en zoon Emmanuel lijkt dit potentieel optimaal benut te worden.


Wijngaard
Er worden geen onkruidverdelgers gebruikt maar geploegd, er wordt gewerkt volgens
de bio-dynamie vanuit de gedachte om de interactie tussen plant en terroir te begeleiden en te stimuleren.
Snoeiwijze is guyot-simple, geen gebruik van herbiciden, geen pesticiden, handmatige oogst, gisting op cuve met temperatuurscontrôle, eigen gistcultuur, opvoeding op demi-muid (500 liter eiken fust) in koude kelders met een constante temperatuur van 10°C tot 12°C.

Reviews

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen